Importeur: Nippon Trading BV - Valkseweg 247-A - 3771 SG Barneveld - Tel: 0342 - 42 33 64 - info@juliuskreutzbach.nl

Vleugel Juius Kreutzbach
Piano Julius Kreutzbach

Julius Kreutzbach (1845-1913) is geboren in Borna, een plaats nabij Leipzig (Duitsland). Hij was de jongste van drie zonen van de bekende Orgelbaumeister Urban Kreutzbach (1796 – 1868).

Julius verdiepte zich al op jonge leeftijd in de wereld van de pianotechniek. Om zijn kennis en ervaring te vergroten werkte hij bij verschillende pianobouwers in Duitsland.

In 1874 vestigde hij zich als zelfstandig pianobouwer in Leipzig onder de naam Julius Kreutzbach Hof-Pianoforte-Fabrik Leipzig.

De erkenning als hofleverancier werd in 1895 verkregen doordat
Julius Kreutzbach exclusief leverde aan de groothertog van Saksen-Weimar en de hertog van Anhalt. Weimar was vroeger een vrijstaat in het huidige Thüringen en Anhalt ligt in de Oost-Duitse deelstaat Saksen-Anhalt.

 

Julius Kreutzbach Leipzig

 

Tegenwoordig is de bouw van Julius Kreutzbach piano’s en vleugels in handen van Nippon Trading te Barneveld. Onder directe auspiciën van Nippon Trading vindt de productie van Julius Kreutzbach plaats in de provincie Zhejiang (China).

Vanuit deze locatie, die gezien wordt als een van de modernste pianofabrieken van China, worden verschillende pianomerken gebouwd waaronder Julius Kreutzbach. De fabriek is ISO-gecertificeerd en behoort tot de top 3 van hooggekwalificeerde pianobouwers van China die werken volgens Europese standaarden.

Op jaarbasis worden er circa 80.000 piano’s en vleugels geproduceerd die vervolgens worden geëxporteerd naar 39 landen waaronder Amerika, Engeland, Spanje, Duitsland, Nederland, Italië, Maleisië, Japan etc.

Tot op de dag van vandaag zijn de gedachten, techniek, kwaliteit en passie voor pianotechniek van Julius Kreutzbach het grondbeginsel voor de huidige JULIUS KREUTZBACH piano- en vleugelcollectie.

 

JULIUS KREUTZBACH: TRADITIE & VERNIEUWING